Toestellen
>
Erchonia FX635

Erchonia FX635

Ontdek de helende kracht van True NTLLLT met Erchonia FX635

Het FX635 Laser Systeem van Erchonia is een onbemand lasersysteem, werkend op een golflengte van 635nm. De FX635 biedt de behandelaar een innovatief hulpmiddel voor diverse behandelingen. De ergonomische functies van het FX635 systeem staan toe dat het toestel ook makkelijk gebruikt kan worden voor behandelingen van oa. de hersenen, enkels, knieën, onderrug, enz.

Medisch proffesional?
Vraag prijs aan
Boek testtoestel

Low Level Laser Therapy (LLLT) of fotobiomodulatie, wordt toegepast om heling te stimuleren. Het Erchonia FX635 lasersysteem omvat 3 verschillende diodelasers met een rode 635nm helende laserstraal. Deze kunnen simultaan of afzonderlijk ingezet worden.Het laserlicht wordt geabsorbeerd door melanine, hemoglobine, oxyhemoglobine en water.Het doel van de laserstralen is om de mitochondriën van de cellen te bereiken. Beide laserstralen worden geabsorbeerd door fotoreceptoren waarna een cascade-effect volgt.

LLLT beïnvloedt de productie van:

  • Reactieve zuurstofvormen (ROS) die omgezet worden in waterstofperoxide (H²O²),een antisepticum. Er ontstaat een verhoogde natuurlijke productie van waterstofperoxide met 25 à 30%.
  • Adenosinetrifosfaat (ATP) dat wordt omgezet in stikstofmonoxide (NO), wat de bloedvaten verwijdt en zo de bloedtoevoer naar het behandelgebied verhoogt.

Er zijn reeds verschillende “Low Level Lasers” op de markt, maar er is tot op heden nog maar één FDA approved ‘True’ NTLLLT. Wanneer we spreken van een LASER, ongeacht het type, moet deze altijd voldoen aan enkele eigenschappen:

  • Gecollimeerd
  • Monochroom
  • Unidirectioneel
  • In fasen van exact dezelfde frequentieZoniet spreken we van andere apparatuur, zoals bv. LED, IPL, infrarood.

Ongeacht in welke medische discipline u actief bent, Non Thermal LLLT integreren in uw praktijk zal altijd een toegevoegde waarde leveren aan het herstel en algemeen welzijn van uw patiënt.“Het is mogelijk dat ons lichaam alles in zich heeft voor leven en gezondheid, het enige wat ontbreekt is de inspiratie om te functioneren.” True NTLLLT is deze inspiratie.

Belangrijke info voor de medisch expert
Golflengte: 635nm
3 non-thermal true lasers (roterende, gecollimeerde, monochrome, coherente laserstraling)
Klasse 2 low level laser. GEEN LED, IR of near-IR!
Intensiteit: 17,5-25mW per diode.
Dosering: ~0,95J/cm² per diode.
Pijnloze en veilige behandelingen.
Onbemand toestel.
Inzetbaar binnen elke medische en paramedische discipline, alsook in de diergeneeskunde.
Intersse ?
Neem contact op met ons
Ben jij medisch expert ?
Neem contact op met ons
Niet helemaal zeker ? Doe de praktijkscan