Toestellen
>
Erchonia Lunula

Erchonia Lunula

s Werelds eerste True NTLLLT systeem voor onychomycose en andere nagelindicaties

De eerste en enige True Low Level Laser op de markt. Het Lunula Systeem van Erchonia is een onbemand toestel voor dermatologie en voetspecialisten, werkend op een golflengte van 405nm en 635nm. De Lunula biedt de behandelaar een innovatief hulpmiddel voor diverse nagelbehandelingen, zoals oa. diverse vormen van onychomycose, brittle nagels, tinea pedis, lichen planus, keratosenagels, diabetesnagels, enz…

Medisch proffesional?
Vraag prijs aan
Boek testtoestel

Low Level Laser Therapy (LLLT) of fotobiomodulatie, wordt toegepast om heling te stimuleren. De EVRL laser omvat 2 verschillende diodelasers, de violet 405nm anti-microbiële straal en de rode 635nm helende laserstraal.Het laserlicht van beide diodes wordt geabsorbeerd door melanine, hemoglobine, oxyhemoglobine en water.Het doel van de laserstraal is om de mitochondriën van de cellen te bereiken. Beide laserstralen worden geabsorbeerd door fotoreceptoren waarna een cascade-effect volgt.

LLLT beïnvloedt de productie van:

  • Reactieve zuurstofvormen (ROS) die omgezet worden in waterstofperoxide (H²O²),een antisepticum. Er ontstaat een verhoogde natuurlijke productie van waterstofperoxide met 25 à 30%.
  • Adenosinetrifosfaat (ATP) dat wordt omgezet in stikstofmonoxide (NO), wat de bloedvaten verwijdt en zo de bloedtoevoer naar het behandelgebied verhoogt.
  • Er zijn reeds verschillende “Low Level Lasers” op de markt, maar er is tot op heden nog maar één FDA approved ‘True’ NTLLLT. Wanneer we spreken van een LASER, ongeacht het type, moet deze altijd voldoen aan enkele eigenschappen:• Gecollimeerd• Monochroom• Unidirectioneel• In fasen van exact dezelfde frequentieZoniet spreken we van andere apparatuur, zoals bv. LED, IPL, infrarood.

Ongeacht in welke medische discipline u actief bent, Non Thermal LLLT integreren in uw praktijk zal altijd een toegevoegde waarde leveren aan het herstel en algemeen welzijn van uw patiënt.“Het is mogelijk dat ons lichaam alles in zich heeft voor leven en gezondheid, het enige wat ontbreekt is de inspiratie om te functioneren.” True NTLLLT is deze inspiratie.

Belangrijke info voor de medisch expert
2 golflengtes: 405nm en 635nm
2 non-thermal true lasers (dual diode, roterende, gecollimeerde, monochrome, coherente laserstraling)
Klasse 2 low level laser. GEEN LED, IR of near-IR!
Intensiteit: 17,5-25mW per diode.
Dosering: ~0,95J/cm² per diode.
Pijnloze en veilige behandelingen.
Compact, onbemand toestel.
Inzetbaar voor nagel-, vinger-, hand- en voetbehandelingen.
Intersse ?
Neem contact op met ons
Ben jij medisch expert ?
Neem contact op met ons
Niet helemaal zeker ? Doe de praktijkscan